Eczane Sigortası Eczaneler Güven Altında Gökal Sigorta

Türkiye Sigorta Eczane Sigortası

Eczane Sigortası

Eczane Sigortası

Eczane Sigortası yangından depreme, iş durması, cam kırılması, su baskınından hırsızlığa kadar birçok riske karşı Türkiye Sigorta Eczane Paket Sigortası

Eczanede neyi koruma altına alacağım demeyin.

Düşünün tıbbi cihazlar, iletişim cihazları, bilgisayarlar, yazar kasa ve özel dekorasyonunuz derken aklınıza gelmeyecek ne çok emeğiniz var eczanenizde…

Siz; ihtiyacı olanlara gönül rahatlığıyla destek olun diye yangından depreme, su baskınından hırsızlığa kadar birçok riske karşı Türkiye Sigorta Eczane Paket Sigortası’nı oluşturduk.

Üstelik kasanızda bulunan nakit, çek, senet ve reçetelerinizi de teminat altına alabilirsiniz.

Güvence Kapsamı Nedir?

Güvence kapsamınızı poliçenizdeki teminatlar belirler.  Poliçenizde ayrıntılı olarak yer alan teminatların ana hatlarını aşağıda paylaşıyoruz.

Güvence Kapsamı

Yangın, yıldırım, infilak

Deprem ve yanardağ püskürmesi,

Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör

Diğer yangın ek teminatları

Kira kaybı

Yangın mali sorumluluk

Alternatif eczane masrafları

İş durması,

Hırsızlık

Cam Kırılması

Kasa hırsızlık

Üçüncü Şahıs Mali Sorumluluk

Eczane Mesleki Sorumluluk

Ferdi Kaza

Elektronik cihaz

İşveren Mali Sorumluluk

Eczane

Eczane ilaçların yapıldığı ve satıldığı yer olarak tanımlanmaktadır. Eczane kelimesi Arapça ‘Ecza’ ve Farsça ‘hane’ kelimelerinin birleşiminden oluşmuş ve zamanla evrimleşerek eczane olarak kısalmıştır.

Osmanlı döneminde Fenn-i saydalâni veya fenn-i ispençiyari denilmekteydi. Müslümanlar, tarihte ilk resmi eczaneleri daha 708’de, el-Mansur’un hükümdarlığı döneminde kurdular. 9. yüzyıldan itibaren, askeri, sağlık alanlarına ait olanları da dahil bütün eczaneler, resmi denetlemeye tabi tutuluyordu. Her şehirde ( belde ) yeni eczacıları imtihan eden ve onlara lisans veren, eczacıların bir şefi vardı. Bu eczaneler, bizzat sağlık zabıtası memurları tarafından muntazam şekilde sürekli denetlenirlerdi. Türkiye’de ise açılan ilk eczanelerden biri olan Eczane-i Hamdi Ahmet Hamdi Bey tarafından 1890 yılında açılmıştır.

Modern eczaneleri 5 yıllık eczacılık fakülterinden mezun olarak eczacı unvanı almış kişiler açabilir. Eczanelerin ruhsatları sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğu altındadır. Bir eczanenin kullanım alanı 35 metrekareden küçük olamaz. Zemini yanmaz ve temizlemesi kolay bir madde ile kaplanması gerekir. Bir eczanede izin verilen giriş kapısı sayısı 1 ile sınırlıdır. Herhangi bir ilçede 2 veya daha fazla eczane varsa nöbet düzenlenir. Nöbet listeleri eczacı odaları tarafından düzenlenir. Eczaneler ilaç satılmasına ruhsat verilen dükkânlardır. Eczanelerde eczacılara yardım eden kişilere Eczane Teknisyeni (eczacı kalfası) denir. Eczaneler özel ve kamu kurumları (Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı) ile özel anlaşmalar yapabilir ve bu kurumlara bağlı olanların ilaçlara ulaşmasını sağlarlar.

Türkiye Sigorta Perpa Şişli Acentesi Gökal Sigorta Aracılık Hiz. Ltd. Şti.

Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat:13 No:2090 Şişli – İstanbul

İLETİŞİM

KURUMSAL TİCARİ SİGORTALAR

TÜRKİYE SİGORTA

GÖKAL FACEBOOK

PERPA TİCARET MERKEZİ